Kako je došlo do osnivanja udruge Autizam 365?

Udruga je registrirana u prosincu 2022. godine, kada su se roditelji iz Vijeća roditelja OŠ Centar za autizam okupili kako bi započeli s rješavanjem problema s kojima se susreću u svakodnevnom životu, kako djeca tako i sami roditelji. 

Djeca članica i članova udruge su polaznici „Centra za autizam“ koji je osnovan kao osnovnoškolska ustanova i nastavnim danima radi do 16:45. Budući da djeca zbog višestrukih fizičkih i intelektualnih teškoća ne mogu pohađati izvannastavne aktivnosti u redovnom sustavu, izuzetno ih je važno putem udruga civilnog društva integrirati u društvo, uz napomenu da djeca zahtijevaju cjelodnevnu skrb. 

Prvi cilj koji su osnivači Udruge postavili je organizacija ljetnog kampa, odnosno dežurstva za vrijeme ljetnih školskih praznika tijekom kojih bi se djeci osigurale likovne, glazbene i sportske radionice te radna okupacija za odrasle autiste.

Također, u Splitu još uvijek nije sustavno riješena skrb za odrasle osobe s autizmom pa roditelji nose teret brige za svoju djecu. Zbog navedenog potrebne su izmjene i dopune Statuta OŠ Centar za autizam Split te dopuna registracije djelatnosti kojom bi se obuhvatile i socijalne usluge. Prvi sastanci s nadležnim ministarstvom te s osnivačem su održani te se očekuju daljnji koraci.

Kontaktiraj nas

OSNOVNI PODACI: Udruga roditelja djece i odraslih s poremećajem iz autističnog spektra „Autizam 365″

Email: autizam365@gmail.com

OIB: 89065213004

Adresa: 21000 SPLIT, LOVRETSKA 3

WEB: udrugaautizam365.hr

Tijela udruge

Predsjednica: Vesna Golemac

Zamjenica Predsjednice: Marina Vitali Grbeša

Tajnica: Gordana Raboteg

Upravni odbor:

Vesna Golemac

Marina Vitali Grbeša

Gordana Raboteg

Jerka Matulić

Ljiljan Tafra

Nadzorni Odbor:

Branka Grizelj

Eni Poklepović

Marina Petrović Jagić

Likvidator:

Vesna Golemac